Додано: 12 березня 2016

Словник необхідних fashion-термінів

За часів поглинає глобалізації слова іноземного походження вже не так сильно ріжуть нам вухо. Ми   звикли до таких фраз як б'юті індустрія (beauty industry), маст хев (must have) & nbsp ;, фешн блогер (fashion blogger)   і кежуал стиль (casual style), і безпроблемно використовуємо їх в наших повсякденних розмовах. Але це тільки   початок нашого знайомства з дивними слівцями. Світ моди майже кожен день надає все більше нових фраз для поповнення нашого словникового запасу. Іноді, навіть стає важко зрозуміти якусь статтю в глянцях без знання англійської мови на рівні Upper intermediate.   Але в цій статті ми спробуємо ознайомити вас з найбільш уживаними іноземними словами, і вже на наступній вечірці ви будете блищати своїми глибокими знаннями.
 
 Оксфорди, броги і лофери
 
   Як не дивно всі ці слова позначають певний тип взуття, і,   щоб   не заплутатися у всіх цих визначеннях, ми назвемо головні критерії, за якими ви вже через кілька хвилин зможете з легкістю відрізнити оксфорди від Лофери.
   І так, оксфорди - це прості черевики на шнурках з гладкої шкіри і не прикрашені ніякої перфорацією. Броги - це вже менш офіційні туфлі, прикрашені різними візерунками і відрізняються відкритою шнурівкою. Лофери - це туфлі на низькому ходу з грубої підошвою і без шнурівки.
 
 Оксфорди:
 

        

 
 Броги:
 

    

 
 Лофери:
 

 

    

 
 Еклектика
 
   Якщо говорити простими словами, то стиль еклектика - це поєднання непоєднуваного. Наприклад, панковских і гранжевим косух з ніжними спідницями або офіційного костюма з кросівках Super Star.
 

 

        

 
 Пусети , чокери, гривня, Каффа
 
   На перший погляд може здатися, що ці слова - це назви якихось давніх племен, але вся ця лексика вживається в розмовах про ювелірних прикрасах. Так: Пусети - це сережки - гвоздики, а чокери і гривня - це своєрідні шийний вироби у вигляді жорсткого обруча з підвіскою або без. Кафф - це сережка на одне вухо, що не вимагає проколу.
 
 Пусети:
 
 

        

 
 
 Чокер:
 

        

 
 Кафф:
 

              

 

 
 Палаццо і кюлоти
 
   Палаццо і кюлоти це широкі штани, що відрізняються один від одного довжиною. Так кюлоти - це штани нижче колін, а палаццо - це подовжені брюки, часто нагадують піжамні штани.
 

 кюлоти:
 

    

 
 Палаццо:

 

     
 Пончо і кейп
 
   Часто невеликі гуру моди кажуть, що пончо і кейп - це один і той же предмет гардероба. Але будь-яка модниця повинна знати, що пончо - це накидка з шматка тканини, яка має виріз для голови, а кейп - це накидка, яка також має проріз для рук.
 

 Пончо:

    

 
 Кейп:

    

 
   Сподіваємося наш маленький екскурс по найбільш вживаним словами в світі моди допоможе Вам гідно підтримати розмову з будь-яким модним скаутом або кутюр'є))

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: