Процес створення золотих ланцюжків
Додано: 4 жовтня 2017

Процес створення золотих ланцюжків

У статті ви зможете дізнатися трохи більше про ювелірне мистецтво, зокрема - як створюються унікальні золоті ланцюжки і скільки праці для цього необхідно

Ювелірний магазин - це яскрава вітрина, що манить покупця блиском холодних металів і дорогоцінного каміння. Різноманітність прикрас бентежить, але завжди зачаровує і манить до себе. Особливу перевагу покупці віддають золотим ланцюжкам. Найтонші ланки переплітаються, створюючи гнучку нитку - здатну прикувати до себе погляд кожного. Але що ховається за настільки ніжним виробом, скільки праці і часу необхідно для створення хоча б одного ланцюжка? Сьогодні ми пройдемо за лаштунки ювелірної справи і дізнаємося трохи більше про створення улюблених прикрас.


пример золотой цепочки3 Пример золотой цепочки Пример золотой цепочки2  


Для того, щоб уявити весь процес, нам необхідно трохи вашої фантазії і уваги. 

Поїхали ...

1. Для початку – уявіть злиток чистого золота. Поки не складно, правда? Розмір залежить від Вашої фантазії ☺. Далі злиток поміщають до стругального верстату, за допомогою якого знімають золоту стружку. Після цього стружку зважують і змішують з іншими металами, найчастіше це мідь, латунь, цинк або срібло. 
Чому золото змішують? Тому що цей метал досить м'який, в порівнянні з іншими. Для виготовлення прикрас чисте золото ніколи не використовують.

 

сплав


2. Суміш плавлять при температурі понад 1000 ° С. Залежно від пропорцій змішаних металів, ми отримуємо різний колір готового золотого виробу, і ту або іншу пробу золота, але сьогодні не про це. 
3. Після розплавлення, розпечений метал переливають в ливарну машину, де його охолоджує вода. Трохи пізніше, за допомогою спеціальної прес-форми, затверділому металу, надають вид циліндра довжиною декілька метрів.

 

золотые прутьяпрутья2 



4. Циліндр розрізають на кілька частин і пропускають через прокатний верстат, де йому надають квадратної форми. Отримані своєрідні квадратні прути проганяють крізь систему верстатів, і в підсумку, ми отримуємо дуже довгу дріт-спіраль. Відправляємо її в піч для розм'якшення.
5. За допомогою спеціальних верстатів і додаткових матеріалів спіраль витягають до розмірів найтоншого дроту - це і є наша нитка, але перед тим як приступити до плетіння ланцюжків, нитки намотають в котушки, а потім ще раз помістять в піч для пом'якшення.

 

золотые нити     



6. Після печі, починається процес плетіння. Нитки проходять через спеціальні верстати, які роблять необхідні ланки і переплітають їх в різних плетіннях. Сьогодні існує багато видів плетінь і про них ви можете прочитати здесь. На багатьох виробництвах замість цих верстатів працюють люди, що робить процес ще більше трудоємким.



станок1, статья1  станок2



7. Готові ланцюжки посипають спеціальним порошком, щоб вони не склеїлися при нагріванні. Нагрівання готового виробу активує спаюючий компонент, що додається в процесі плавлення металів, за рахунок цього кожна ланка стає неймовірно міцною. 

8. Спеціальний верстат прикріплює до ланцюжка застібку і бирку з пробою. Знову ж, часто цей етап виконують не верстати, а працівники ювелірних цехів. 

9. Усі готові ланцюжки вимочуються деякий час в спеціальних розчинах, щоб позбутися від будь-якого виду забруднень. 
10. Останнім етапом, іноді є, додаткове покриття тонким шаром золота для максимального блиску.
Наші вироби готові і можуть відправлятиься на вітрни магазинів.




Золотая цепочка "Фантазийное плетение"  Эксклюзивная золотая цепочка 
  Золотий ланцюжок "Фантазійне плетіння"                                         Ексклюзивний золотий ланцюжок          



На деяких виробництвах, для особливих видів огранки ланок, використовують верстати, що не нагрівають ланцюжки, а навпаки заморожують.
Технології відрізняються, але завжди залишається неймовірно трудоємка і важка робота, що вимагає уважності, відповідальності і скрупульозності. 

І наостанок цікавий факт: Золото 999-ої проби настільки м'яке, що його можна подряпати нігтем. Не робіть цього, віднесіть краще його в банк! 

На цьому невелика екскурсія до ювелірної справи закінчена. Сподіваємося, вона надихнула вас і зацікавила. Працю наших ювелірних майстрів ви зможете оцінити на нашому сайті.

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: