Класика і лаконічність. Або чим зумовлена популярність каменю онікс?
Додано: 30 серпня 2017

Класика і лаконічність. Або чим зумовлена популярність каменю онікс?


Настав час поговорити і про чорні камені. Найпопулярнішим з них в сучасному світі по праву вважається чорний онікс.


Онікс, як і багато інших каменів, з давніх часів використовувався в різних магічних ритуалах. Але вважається, що він працює лише в тому випадку, якщо людина використовує його з добрими намірами.


chernyj-oniks-2.jpg


Спочатку онікс був каменем вождів. Він символізував їх могутність і владу. Вважалося, що лише найкращі мають право носити прикраси з цим каменем.


Він притягує удачу і зміцнює дух, допомагаючи знайти вихід навіть із самих складних життєвих ситуацій. Онікс приносить в життя свого володаря стабільність, дисциплінує його і допомагає йому «взяти себе в руки». Він робить людину більш розсудливою, «вчить» її прораховувати кожен свій крок і оберігає від необдуманих дій. Онікс розвиває ораторські здібності людини, її здатність переконувати, лідерські якості та робить свого володаря більш впевненим у собі і в своїх силах.


Серебряный браслет "Бабочка" с ониксом и фианитами   Серебряное колье "Бабочка" с ониксом

Срібний браслет "Метелик" з оніксом і фіанітами            Срібне кольє "Метелик" з оніксом



Цей камінь відмінно підходить для кар'єристів. Він допомагає людині в його професійній діяльності, стимулює його розвиток і забезпечує зростання авторитету свого господаря в очах оточуючих. До того ж, цей камінь робить свого володаря більш цілеспрямованим і дає йому сили для досягнення вершини кар'єрної драбини.


Чорний онікс - це, мабуть, не тільки найпопулярніший, але і найсильніший з усіх видів онікса. Його особливість в тому, що він допомагає людині краще розуміти себе та інших людей, розвиває її здатність до самоаналізу.


8bf04030f3dab5fb541f7dc04d50a547_Melania-Brescia-848x400.jpg


Камінь онікс не любить ледачих людей. І щоб заслужити його повагу, Ви повинні показати йому те, що дійсно робите внесок у власне життя і прикладаєте зусилля для того, щоб змінити його і себе в кращу сторону. Лише тоді Ви забезпечите для себе підтримку і допомогу цього каменю.




Онікс в жіночих ювелірних прикрасах


Прикраси з оніксом добре виглядають в мінімалізмі. Додайте до нього, наприклад, ніжну окантовку з блискучих кристаликів фіанітів і Ви отримаєте надзвичайно витончену прикрасу, яка, в той же час, буде притягувати своїм сяючим блиском. Завдяки тому, що цей камінь досить простий в огранюванні, його можна побачити в різних дивовижних, незвичайних формах, що дає ювелірам величезний простір для фантазії.


sergi_s_brilliantom_2.jpg  Серебряное кольцо "Сердце" (фианиты, оникс)

Срібна каблучка "Серце" (фіаніти, онікс)



Онікс в чоловічих ювелірних прикрасах


Камінь виглядає стримано і, в той же час, дуже солідно. Він добре виглядає в досить важких, масивних чоловічих прикрасах, тому він так полюбився представникам сильної статі. Ще одним плюсом і підтвердженням універсальності онікса є те, що прикраси з цим каменем можна використовувати в різних стилях одягу і різних образах. Їх можна поєднувати як зі звичайними джинсами і «вільною» футболкою або кежуальной сорочкою, так і зі строгим діловим костюмом або класичним смокінгом.


white_shirt_4.jpg   Золотая печатка с ониксом 

Золота печатка з оніксом


Високо цінуються і користуються великою популярністю каблучки, печатки, браслети і запонки з оніксом. Цей камінь - показник статусу і гарного смаку його власника. Онікс добре поєднується як з «холодними», так і з «теплими» металами.





Яку характеристики психологи дають людині, яка, вибираючи камінь, надає перевагу саме чорному кольору?


MyCollages4.png



1. Невизначеність (???)

Любителі чорного - досить складні і неоднозначні по своїй натурі люди. У них приховано багато протиріч і загадок. Вчені до цих пір не можуть дати конкретної та однозначної характеристики тим, хто віддає перевагу кольору темряви. І хоча багато хто вважає його досить темним і похмурим кольором, багато позиціонують його як благородний і солідний колір.


Що стосується самооцінки людини, яка вибирає цей колір, то тут думки психологів розходяться найчастіше. Якщо одні кажуть, що чорний характеризує людину як невпевнену, що намагається «приховати» себе, яка не бажає привертати до себе увагу, то інші твердять про те, що це колір впевнених в собі, сильних, сміливих, прямолінійних і рішучих людей.


879.jpg


І в останні роки сучасні вчені схиляються саме до другого варіанту психологічної характеристики чорного кольору. Але вони не заперечують і того, що іноді чорний можуть вибирати ті люди, які відчувають себе затиснутими і нестабільними, і за допомогою чорного кольору якраз таки прагнуть встановити внутрішній баланс і рівновагу, щоб стати більш впевненими в собі і своїх силах.


Любителі чорного прагнуть до успіху у всьому і високого соціального статусу. Але, на жаль, бувають ситуації, коли їм не вистачає мотивації для того, щоб довести розпочату справу до кінця.


У них можуть виникати труднощі з правильною оцінкою ситуації, вони схильні недооцінювати (або ж навпаки - неадекватно переоцінювати) власні можливості і внутрішні енергетичні ресурси.


234623.p.jpg



2. Власна думка

Для людей, що віддають перевагу чорному, як правило, не існує авторитетів. Вони завжди залишаються при своїй думці (навіть якщо вона кардинально відрізняється від думки інших) і не бажають ні під кого «підлаштовуватися». Іноді це може перетікати в егоїстичність і авторитарність.

Найчастіше це люди, які завжди готові до серйозних дій, але при цьому не дуже замислюються про всі наслідки, що можуть стати їх результатом.


avtoritet.jpg


 

3. «Сплячий »вулкан

Цих людей можна характеризувати як дуже пристрасних і запальних. Вони непередбачувані. Це стосується і їх емоцій, і їх переживань і почуттів, і їх поведінки. І якщо вони спочатку можуть здатися вам спокійними і нешкідливими, то будьте впевнені - це маска.

Ніколи не знаєш, що можна очікувати від такої людини на цей раз. Його можна порівняти зі «сплячим» вулканом. Не можна передбачити напевне, коли відбудеться наступне виверження і наскільки потужним воно буде.


11big.jpg



4. Один в полі - все-таки воїн

Ці люди, як правило, самодостатні і не відчувають особливої потреби в великому колі друзів або знайомих. По своїй натурі вони інтроверти. Вони досить потайливі і схильні «йти в себе». Найчастіше вони песимістично або навіть в деякій мірі агресивно налаштовані по відношенню до інших людей і світу в цілому.

Це колір бунту і протесту. Той, хто звик вибирати чорний колір, постійно готовий до боротьби. Як з навколишнім світом, так і з самим собою.


unnamed-file-5.jpg



5. Життя по максимуму

Якщо вони люблять, то всім серцем, повністю присвячуючи себе відносинам. Якщо ж Ви чимось заслужили їх ненависть, то будьте готові до того, що вони схильні до помсти. Якщо мова йде про кар'єру, то вони будуть намагатися досягти Олімпу своєї кар'єрної драбини.

Максимум. Це стосується і їх емоцій, і почуттів. Як позитивних, так і негативних. Вони дуже бурхливо реагують на будь-які події, що відбуваються в їхньому житті. І навіть якщо вони не проявляють своїх емоцій в відкриту і зовні виглядають абсолютно незворушно, то в їх серці і голові в цей час, можливо, бушує справжній ураган.


eth_maximum.jpg


Ласкаво просимо

Виберіть валюту: