Камені сонця і тепла - цитрин і бурштин
Додано: 15 серпня 2017

Камені сонця і тепла - цитрин і бурштин


Цитрин


Цитрин (або золотистий топаз) - це один з найпопулярніших серед сучасних ювелірів дорогоцінних каменів жовтого кольору. Цей яскравий сонячний камінь чудово виглядає в ювелірних прикрасах.


Його плюсом є те, що він прекрасно поєднується як з золотом, так і сріблом (при цьому більш світлі, напівпрозорі камені краще виглядають в срібних прикрасах, а камені більш насиченого, яскравого, теплого кольору - в золотих).


Золотые серьги с желтым цитрином и фианитамиЗолотые серьги с желтым цитрином и фианитами

Золоті сережки з жовтим цитрином та фіанітами



Крім свого зовнішнього вигляду, цитрин приваблює людей ще з давніх часів і своїми властивостями. Цей камінь дуже суперечливий за своєю натурою.


В одних країнах його вважали сильним каменем-оберегом. А в інших - цитрин вважали каменем обману, зради і брехні. Тому дуже часто саме цей камінь служив своєрідним талісманом для злодіїв, шахраїв і шулерів. Існувало повір'я, що він допомагає їм покривати брехн. і видавати її за правду. А ось в Стародавньому Римі, наприклад, цитрин був дуже шанованим каменем серед ораторів і філософів. У сучасному світі до сих пір існує думка про подвійність цього каменю.


Цитрин приносить великий успіх і удачу своєму власникові, він допомагає йому досягати своїх цілей, не дивлячись ні на що (причому він може служити як світлій, так і темній стороні). Крім того він захищає свого господаря від негативних впливів і дає йому віру в себе і свої сили.


Цей камінь стимулює активність свого володаря, заряджає його енергією і дарує оптимізм, який допомагає легше долати труднощі. Він «освітлює» для свого господаря шлях до справжнього успіху у всіх починаннях і здатний налагодити його фінансове становище.


80311a2a786895084dca1fa9e2c30668.jpgd937604e8dff6e8a09114ec992afdd8e.jpg

Золоті сережки з цитрином




Бурштин


Бурштин - це камінь Сонця. Саме завдяки йому він придбав свій незвичайний вигляд.


Він виник ще 50 мільйонів років тому, практично, він - ровесник динозаврів. І це, однозначно, вражає. Бурштин - це викопна скам'яніла смола хвойних дерев, яка застигла на сонці. Омита морськими водами, затверділа смола набула неповторного природного огранювання.


Як багатьом відомо, смола виконує для дерева захисну функцію. Якщо в силу будь-яких обставин дерево було «поранене», смола утворювалася на місці «поранення» і «лікувала» дерево, оберігаючи його від подібних бід. Бурштин зберіг в собі цю властивість. Заряджений силою природних стихій, він є неймовірно потужним оберегом і талісманом для людини.


55318.jpg


Бурштин володіє дуже сильними цілющими і захисними властивостями. Він здавна використовувався в якості амулета для дітей та вагітних жінок. Його також носили з собою воїни. Вважалося, що він оберігає свого господаря від злих сил і зміцнює його здоров'я.


Цей камінь ще з давніх часів широко використовувався в медицині. У своїй практиці застосовував його ще сам Гіппократ. Цікавим є факт, що за часів епідемії чуми серед янтарщиків (людей, що працюють з бурштином) не було жодної смерті, що ще раз доводить його сильні лікувальні властивості. Його називали справжнім «еліксиром безсмертя». Застосовують його в лікувальних цілях і в наш час. І його властивості дійсно складно переоцінити.


1436616731988.jpg


Бурштин завжди поважали і цінували його навіть вище золота. Ще за часів стародавнього Риму про цей камінь говорили: «Як коштовність, він має таку високу ціну, що за найменшу виготовлену з нього фігурку платять більше, ніж за живу здорову людину». З бурштином і його походженням пов'язано безліч легенд. Одна з них прийшла до нас із стародавнього Китаю. Там було написано про те, що бурштин - це душа тигра. Вважалося, що коли тигр вмирає, душа цього сильного і безстрашного звіра йде в землю і перетворюється в бурштин.


Існує повір'я про те, що бурштин темніє в присутності «поганих» людей і світлішає в присутності «хороших». Вся справа в тому, що він дуже чуйно вловлює енергетику, яка оточує його. Зміною кольору він може попередити свого володаря про недуг. Деякі вважали навіть, що за допомогою бурштину можна виявити в келиху отруту. Цей камінь «відкриває істину» і викриває брехню.


amber-and-silver-ring-1.jpg  51С452070Р.jpg


Багато з властивостей бурштину залежать від його походження. Він - єдиний серед усіх відомих світу каменів практично має хімічний склад живого організму.


Бурштин - це пам'ять Землі. Вчені виявили справжній мікросвіт, замкнений в шматочках бурштину. Іноді в них можна побачити застиглі рослини, комах, павуків, скорпіонів або навіть дрібних плазунів. Це так звані «інклюзиви» - викопні останки живих організмів, які потрапили в бурштин. Це істоти, які населяли нашу Землю десятки мільйонів років тому. Вони колись потрапили в золотисту краплю смоли, що застигала, і з того моменту були приречені стати історією. І ціна за це - бути навіки похованими в камені, ставши його частиною. Багато хто вірить, що в таких камінцях навіки збережена жива душа, тому вони мають неймовірно могутню силу і мають значно вищу цінність.


fc3cd2ead33d4152e10643cd26643f4a.jpeg  Yantarnye-inklyuzy.jpg





Що ж розповість про людину вибір каменю кольору Сонця?


MyCollagesл.png


1. Оптимізм

Люди, що віддають перевагу жовтому або помаранчевого кольору, відрізняються позитивним, оптимістичним життєвим настроєм. Вони не схильні засмучуватися через дрібниці і впадати в депресії. Любителі сонячних кольорів завжди готові надати підтримку і підняти комусь настрій.


youloveit_ru_multfilm_golovolomka_kartin_11.jpg



2. Вибір легкого смаку

Іноді вибір цього кольору може сказати також про певну інфантильність людини. Такі люди часто обирають «втечу» від жорстокої реальності і життєвих труднощів, а не їх подолання.


В основному їм по життю властива активність і готовність діяти, але коли вони стикаються з реальними перешкодами на шляху до своєї мети, вони готові просто опустити руки, навіть не намагаючись перебороти їх.


При тому що такі люди оптимістичні, вони готові закрити очі на те, що їх мета в силу будь-яких обставин не була досягнута. Вони не будуть вдаватися в подробиці і деталі, чому все сталося саме так, чого їм не вистачило, що потрібно в собі змінити, вони просто забудуть про це і виберуть для себе легшу мету.


Їм часто не вистачає впевненості у власних силах. Вони часто просто бояться взяти планку вище, якщо заздалегідь сумніваються в тому, що досягти її - їм під силу.


99_wone_1.jpg



3. Товариськість або страх перед самотністю?

Люди, які полюбляють жовтий або помаранчевий колір, досить доброзичливі і відкриті. У більшості випадків - це екстраверти. Вони ніколи не проти нових знайомств, легко знаходять спільну мову з людьми і без проблем заводять друзів. Вони дуже товариські і комунікабельні. Постійно потребують уваги до своєї особи з боку оточуючих. Їм завжди потрібна компанія. При цьому, вони готові підлаштовуватися під референтну групу і під інтереси більшості, видаючи (іноді - неусвідомлено) їх за власну думку.


79-obshhenie-s-druzyami.jpg



4. Ні хвилини на одному місці

Ці люди - любителі змін. Їх бажання змінюються зі швидкістю світла. Вони досить нестабільні і завжди знаходяться в пошуках чогось нового. При цьому вони отримують задоволення від самого процесу цих пошуків, а не від їх результату. Вони люблять зміну обстановки і подорожі і легко адаптуються в нових для себе умовах, не відчуваючи в цьому труднощів, що дуже допомагає їм у житті.


time-to-travel.jpg



5. Творча натура

Продовжуючи попередню тему, потрібно сказати про те, що ці люди дуже творчі і креативні. При цьому, коли вони дійсно захоплені процесом, їм практично не важливий його результат і те, що вони можуть отримати в кінці. В їх голові - справжній феєрверк ідей і емоцій. У них добре розвинена уява та інтелект. Творчість - це, однозначно, їх стихія.


tumblr_static_duwc0jspc1wg0o4o4ogsc8ws4.jpg




Ласкаво просимо

Виберіть валюту: