Додано: 28 серпня 2017

Який камінь відповідає Вашому типу темпераменту?

Темперамент – це одна з властивостей нашої психіки, якf проявляється в тому, як ми поводимося, як проявляємо свої емоції, як спілкуємося з іншими людьми…


Існує чотири основних типи темпераменту:

холерик, меланхолік, сангвінік та флегматик


MyCollages.png


Але пам'ятайте про те, що в світі не існує жодної людини з «чистим» типом темпераменту. У кожному з нас є два, три, а то і всі чотири типи. Важливо лише зрозуміти, який саме з них домінує і найбільш яскраво проявляє себе. І кожному з цих чотирьох типів темпераменту відповідає якийсь колір (або кольори) і, звичайно ж, камінь-талісман.


Для багатьох не є секретом те, що природні камені мають вплив на людину: на його настрій, фізичний і психологічний стан і навіть на характер.


art-beach-fashion-girl-Favim.com-4481318.jpeg


Дехто може вважати, що потрібно вибрати камінь, який буде «приглушати» негативні сторони і «додавати» відсутні нам риси. І це здається цілком логічним. Але психологи вважають інакше. Ні в якому разі не варто «ламати» особистість. Адже тип темпераменту ми не купуємо, це не вибір людини, а те, що дано нам генетикою. З ним ми народжуємося і тому важливо знати всі тонкощі і особливості свого типу темпераменту і лише навчитися їх правильно контролювати.


Потрібно підібрати камінь, який за своїми властивостями і «характером» схожий з типом темпераменту людини, для того, щоб досягти справжньої гармонії з Вашим талісманом.




Холерик


Холерик


Холерик - це дуже емоційний, непередбачуваний і нестабільний тип темпераменту. Його настрій може змінитися буквально за лічені секунди. Таким людям складно тримати себе в руках, вони - справжній ураган емоцій і почуттів.


Вони активні, рухливі, ініціативні і легко переключаються з однієї справи на іншу. Що стосується спілкування: люди з даним типом темпераменту досить товариські та комунікабельні, але все ж їм складно встановлювати стабільні взаємини з іншими людьми.


У них добре розвинені лідерські якості, вони прагнуть тримати все під своїм контролем, завжди і у всьому бути першими. Холерики часто досить самовпевнені і егоїстичні, тому ставлять свої особисті бажання і цілі набагато вище чужих і готові «рвати і метати», щоб домогтися успіху в задуманій ними справі.


vspylchivyj_4.jpg


Вони дуже вперті. Якщо хтось виступить проти них, то вони «підуть по головах», але не відступлять. Холерик може бути занадто запальним і проявляти відкриту агресію, він не боїться вступати в конфлікти (найчастіше провокуючи їх) і відчуває себе в них «як риба у воді». Ці люди практично абсолютно нездатні до самоконтролю своїх емоцій і поведінки.


185603_55a91e0316fb955a91e0316fc8.jpeg


Вони занадто дратівливі. Якщо їх щось не влаштовує, то вони «заводяться з пів обороту» і готові знищити все навколо себе. Досить однієї крихітної іскри, щоб спалахнула «всесвітня пожежа». Але, в більшості випадків, це полум'я гасне так само швидко, як і загорілося, і наше чортеня-холерик стає милим і пухнастим кошеням. Але чи надовго це? :)



Колір холерика - червоний. Тому йому підійдуть вогненні, криваві камені - рубін і гранат.


А дізнатися про властивості цих каменів Ви можете в цій статті: Камені крові, пристрасті і вогню: гранат і рубін


Серебряное кольцо с пиропом (гранатом) и фианитамиСеребряное кольцо с пиропом (гранатом) и фианитами

Срібна каблука з піропом (гранатом) і фіанітами





Меланхолік


Меланхолик.jpg


Меланхоліки по своїй натурі дуже чуйні і ранимі створіння. Їх легко зачепити і образити, вони часто можуть засмучуватися через дрібниці і лити сльози з будь-якого приводу. Іноді їм властива надмірна тривожність і низька самооцінка. Меланхоліки досить емоційні, при чому їх емоції найчастіше зі знаком мінус.


Вони сором'язливі і скромні, не люблять великих галасливих компаній. Вони скоріше вирішать залишитися вдома і, загорнувшись клубочком в плед і взявши чашку чаю, будуть дивитися улюблені фільми або читати книги.


Так, вони інтроверти. Їм складно відкрити свою душу іншій людині, але в ній вони зберігають справжні скарби. У меланхоліків просто казково багатий внутрішній світ. Їх душа - це величезний океан емоцій і переживань, але не кожному вдасться підкорити його хвилі.


ORBIO0nw13g.jpg


Вони - однолюби. Ці люди не схильні витрачати свої почуття даремно, але якщо вони зустрінуть свою людину, то подарують їй всього себе цілком і повністю і будуть робити все для того, щоб в їх відносинах завжди була гармонія і взаєморозуміння.


У меланхоліків гарна уява і почуття стилю. Вони досить творчі особистості і тому саме з них виходять відмінні письменники, художники і дизайнери.



Кольори меланхоліка - синій, блакитний і фіолетовий. Так що радимо йому звернути увагу на «спокійні» камені, такі як топаз, сапфір або аметист.


А про те, якими властивостями наділяють ці камені, Ви можете дізнатися в наступних статтях:

Камінь, подарований космосом - чарівний аметист

Камені неба і водної стихії: блакитний топаз, сапфір і аквамарин


Золотое кольцо с бриллиантами, аметистами и топазамиЗолотое кольцо с бриллиантами, аметистами и топазами

Золота каблучка з діамантами, аметистами і топазами





Сангвінік


Сангвиник.jpg


Сангвініки - це просто «ходячий позитив». І навіть якщо світ навколо них нудний і сірий, вони розфарбують його в свої, яскраві кольори. Вони практично завжди в піднесеному настрої, активні, життєрадісні, володіють відмінним почуттям гумору, товариські та комунікабельні.


Це, однозначно, екстраверти. Вони дуже легко заводять нові знайомства і друзів, але при цьому, на жаль, бувають досить нестабільні в плані відносин з людьми.


photo_260.jpg


Це виражається в тому, що якщо спілкування з якоюсь людиною їм набридає, то вони можуть запросто «викинути» її зі свого життя і знайти собі нову «іграшку». Це звучить в деякій мірі егоїстично, але такі реалії життя сангвініків.


Незважаючи на те, що вони досить сонячні, яскраві і веселі люди, їм все ж дійсно властивий егоїзм. В першу чергу вони прагнуть задовольнити свої бажання і потреби, відсунувши на другий план інтереси інших людей.


Але не варто вважати, що ними керує лише самолюбство і егоцентризм. Це люди, які здатні до співпереживання і співчуття, завжди готові прийти на допомогу, якщо це дійсно потрібно. Вони доброзичливі і дружелюбні. Вся справа лише в їх нестабільності та постійному прагненні до чогось нового.


uverennost.jpg


У них досить висока самооцінка, вони завжди впевнені в собі і своїх силах. Вони завжди відкриті світу і всьому новому. Вони не бояться показувати свої емоції, але при цьому, на відміну від холерика і меланхоліка, непогано справляються з їх контролем і легко переживають невдачі і неприємності, продовжуючи йти вперед з високо піднятою головою.


Кольори цього типу темпераменту - жовтий і оранжевий. Тому сонячному і оптимістичному сангвініку підійдуть такі ж «теплі» камені. Наприклад, цитрин або кварц (світлих відтінків).


І, звичайно ж, ми не залишимо Вас без додаткової корисної інформації. Дізнатися про властивості цитрину Ви зможете в цій статті:

Камені сонця і тепла - цитрин і бурштин


Золотые серьги-пусеты с бриллиантами и кварцем желто-коричневымЗолотые серьги-пусеты с бриллиантами и кварцем желто-коричневым

Золоті сережки-пусети з діамантами і кварцем жовто-коричневим





Флегматик


Флегматик


Флегматик - це, мабуть, самий спокійний, стабільний і врівноважений тип темпераменту. Він володіє чималою витримкою і терплячістю.


Флегматики - великі скептики і консерватори. Вони дуже цінують свою особисту зону комфорту і не поспішають виходити з неї. Ці люди не відрізняються особливою емоційністю. Їх складно «вивести з себе». Вони завжди «холоднокровні» і непохитні.


83495882.jpg


Люди, які відносяться до цього типу темпераменту, часто бувають апатичними і безвільними, вони досить інертні і повільні, їм складно перемикати свою увагу з одного виду діяльності на інший, але при цьому вони є дуже відповідальними і надійними людьми, на яких точно можна покластися. Вони схильні продумувати кожен свій крок і ніколи не діють «зопалу».


Що стосується спілкування, то цей тип темпераменту можна віднести, скоріше, до інтровертів. Вони часто бувають замкнуті і мовчазні, їм складно будувати довірчі відносини з новими людьми і бояться впускати їх в своє серце. Але, домігшись довіри флегматика, Ви отримаєте самого вірного друга або другу половинку, так як він дуже трепетно і дбайливо ставиться до відносин з людьми, які йому близькі.


Колір флегматика - зелений. Тому йому підійдуть такі камені як смарагд і хризоліт.


А про те, якими ж властивостями володіють зелені камені, Вам розповість дана стаття:Камені весни, здоров'я і життя: малахіт, смарагд і хризоліт


Золотой браслет с изумрудами и бриллиантамиЗолотой браслет с изумрудами и бриллиантами

Золотий браслет зі смарагдами та діамантами



Ласкаво просимо

Виберіть валюту: