Додано: 9 серпня 2021

Якої довжини бувають прикраси на шию? Розбираємося в ювелірних тонкощах для створення стильного образу

Ювелірні вироби на шию мають давню історію. Вони були присутні в образах тодішніх красунь, про них не забувають модниці і зараз.

0d747ba0a1615249e9cba8bed0316e59.jpg

Короткі, середні або довгі - ювеліри подбали про те, щоб у вас був великий вибір. Тепер тільки залишилося визначитися з тією самою відповідною довжиною. Для цього не буде зайвим дізнатися про деякі поширені варіанти.

На які вироби можна звернути увагу?

Коллар

Якщо перевести це слово, воно означає «нашийник». Вже з назви можна зрозуміти, що тут довжина мінімальна. Якщо говорити про конкретні цифри, це приблизно 30 см. Завдяки цьому аксесуар щільно охоплює середину шиї. Звісно це привертає увагу до його власниці.

Що стосується оформлення, воно буває різним. Як правило, вироби досить широкі та деяким здаються грубими. Хоча це не так і можна знайти вишукані речі з використанням каменів, намистин.

937299da1ebe5d6d57241f9060eb7b66.jpg

Чокер

Такий аксесуар знаходиться ближче до основи шиї. Довжина його до 40 см. Виріб може бути доповнено підвіскою, хоча чудово виглядає і без неї.

Принцеса 

Це ювелірна класика. У такого кольє довжина 40-45 см. Якщо говорити про розташування, воно знаходиться на ключицях і не виходить за верхню зону декольте.

Ювеліри максимально постаралися та придумали неймовірну кількість різних моделей. Класична перлова нитка або кольє з монетками - це далеко не всі запропоновані варіанти.

Матіне

У цьому кольє поєднується максимум гармонії елегантності. Довжина тут може бути 48-60 см. Завдяки цьому деяке кольє можна обкрутити навколо шиї кілька разів. Також в оформленні часто присутні кулони, підвіски.

Розташовується такий виріб в середній зоні декольте. Це дозволяє дещо скоригувати зовнішність і підкреслити тільки переваги.

532e902b895d089dc7c55199c7188830.jpg

Його вважають досить довгим. Воно опускається нижче лінії грудей, але до талії не дістає. Якщо говорити про довжину, 65-85 см буде якраз. Ідеальний варіант на вечір. Хоча його можете носити і в денний час, тільки з добре продуманим образом.

 Роуп

Тут довжина може досягати і метра. Зрозуміло, що такий виріб носять вкрай рідко і тільки в особливих випадках. Для вечора підберете ідеальний аксесуар.

Що стосується варіантів носіння, їх багато. Якщо перекинути через спину, забезпечите захоплені погляди оточення. Тільки наряд повинен бути відповідним. Також аксесуар можна пов'язати вузлом.

Кожен з цих різновидів унікальний і красивий. Коли будете вибирати, не забудьте про такі тонкощі:

  • як часто збираєтеся носити прикрасу і куди будете надягати;

  • згадайте про особливості зовнішності.

З їх урахуванням не зробите помилок, а виберете серед асортименту «Онікс» красиві вироби. Захоплені погляди оточення гарантовані.