Додано: 20 серпня 2017

Які таємниці зберігає в собі магічний місячний камінь?

Цей камінь здавна цікавив людей. Спершу - жерців, пізніше - тих, кого називали магами і чаклунами. Вони бачили в цьому камені щось дійсно позаземне, «не від світу цього». Можливо, саме від них і пішли легенди про місячний камінь.


07edcdbc808b49e1ae59a47bd7dm--ukrasheniya-kulon-s-lunnym-kamnem-serebro-moon-lunnyj-kamen-v.jpg


Одна з них говорить про те, що він - творіння Диявола, який довго спостерігав за тим, як Єва в Едемському саду милується Місяцем і дивовижними квітами, що росли в ньому. І Сатана створив місячний камінь, щоб породити в невинних людських серцях спокусу і один із смертних гріхів - жадібність.


Vrubel_Demon-sidyashhij.jpg


Друга ж легенда звучить так ... За часів діяльності алхіміків виникло сказання про те, що місячний камінь мав початок абсолютно в будь-якому на Землі камені. Але далеко не всі з них заслуговували право стати цією коштовністю.


Щоб стати місячним, камінь повинен був сотні, а іноді і тисячі ночей лежати при світлі Місяця, вбираючи з кожним разом її холодне сяйво. Після чого - починав світитися так, ніби він сам - крихітний місяць. Ніжно огранений сяйвом нічного небесного світила, цей, обраний Місяцем, камінь набував гладкої, округлої форми і кристально-чистого крижаного блиску.


Вважалося, що людина, яка знайшла цей камінь, набувала дару ясновидіння. Тому його дуже часто використовували в своїх ритуалах ворожки і маги.


Nature__038526_.jpg


Місячний камінь, ніби жива істота, прив'язує до себе свого володаря. Він може закохати в себе навіки з самого першого погляду. Ще однією дивовижною особливістю цього каменю є те, що він здатний змінювати свій колір, що робить його просто неповторним. Деякі вчені вважають, що колір каменя залежить від фази Місяця і змінюється з їх переходом.



картинки-лунного-камня.jpg


Сяючі переливи цього каменю просто зводять з розуму. У ньому можна побачити і небесно-блакитний, і блідо-рожевий, м'який білий, коричневий і ніжно-фіолетовий відтінки. Це робить камінь максимально універсальним і ще загадковішим.


У молодий місяць він стає білим, майже прозорим, лише зрідка розписаний ліловими або світло-блакитними переливами. Крім того, в молодий місяць змінюється і температура каменю - він стає холодним, хоча під час інших фаз він досить теплий. А ось в повний місяць він набуває блакитного або синього відтінку і може світитися.


bb019dbc4140ee6b972cd27f2612abff--wire-work-wire-wrapping.jpg    40653_0.jpg




То яку ж таємницю зберігає місячний камінь?


53d33374f64c5cde68d0317c49rc--ukrasheniya-serebryanoe-koltso-s-lunnym.jpg


Коштовне каміння здавна наділяли різними, майже чарівними, властивостями і «вміннями».

Згідно старовинним повір'ям, місячний камінь допомагає коханим подолати перешкоди, що виникають у них на шляху відносин. Цей камінь корисний для молодих незаміжніх дівчат, які ще не зустріли свою другу половинку, так як вважається, що він допомагає знайти справжню любов.


lubov_70.jpg


Цей камінь також є оберегом і талісманом, що дарує удачу і успіх своєму власникові. Він допомагає людині перебороти всі перешкоди на шляху до своєї мети і до свого щастя і здатний підказати йому правильне рішення у випадках утрудненого вибору.


Браслет с лунным камнем, слоновой костью, агатом и кварцем дымчатымБраслет с лунным камнем, слоновой костью, агатом и кварцем дымчатым

Браслет з місячним каменем, слоновою кісткою, агатом та димчастим кварцем


Ще з давніх часів ходила легенда про те, що місячний камінь може зробити свого володаря непереможним. Люди вважали, що той, хто володіє цим камінчиком, здатний здобути перемогу в будь-якому змаганні або грі. Ця властивість притягувала до місячного каменя увагу людей, які були шулерами і картярами. Були часи справжнього полювання за цим скарбом. Кожен хотів роздобути для себе цей талісман удачі і нажити ціле багатство.


Серьги с кианитом, лунным камнем и слоновой костьюСерьги с кианитом, лунным камнем и слоновой костью

Сережки з кіанітом, місячним каменем і слоновою кісткою



Вважається також, що цей камінь - хороший «психолог». Він здатний сприятливо впливати на людей, які мають схильність до депресій або навіть суїциду. Він утримує людину від цього гріха. Місячний камінь дарує людині найважливіше - надію і віру в світле майбутнє.


Ласкаво просимо

Виберіть валюту: