Як очистити ланцюжок від чорноти
Додано: 8 липня 2017

Як очистити ланцюжок від чорноти

На жаль, ця ситуація знайома багатьом. Ви придбали або отримали в подарунок чудовий аксесуар - золотий або срібний ланцюжок. Він відмінно доповнив Ваш образ, і Ви повністю задоволені цим гармонійним тандемом.

Здавалося б, все чудово. Але через деякий час виникає проблема: Ваша улюблена прикраса втратила свою колишню привабливість і потемніла ... На жаль, від цього не застраховані метали навіть найвищої якості, особливо срібло.

Але це не привід засмучуватися! Ми поділимося декількома секретами про те, як повернути ланцюжку колишній вигляд і будьте впевнені, Ваша улюблена прикраса засяє з новою силою!


    Пропонуємо вашій увазі 3 шляхи вирішення даної проблеми:


1. Передати це в руки професіоналів. Ми отримуємо, в першу чергу, гарантію якісного результату. Однак, даний варіант зажадає від Вас певних витрат і часу на візит до майстра.

2. Скористатися спеціальними розчинами або серветками, які служать для очищення ювелірних прикрас. Придбати їх можна в будь-якому ювелірному магазині. Даний метод має велику перевагу: виріб, який ми очищаємо, покривається своєрідною захисною плівкою, яка допомагає нашій прикрасі довше не темніти. Цей варіант, аналогічно попередньому, відмінно допоможе нам в тому випадку, якщо у виробі присутні коштовні камені. На жаль, і тут доведеться витратитися на засоби для очищення.

3. Почистити ланцюжок в домашніх умовах за допомогою простих підручних засобів. Безумовно, у цього варіанту є цілий ряд переваг:

    а) моментальний результат;
    б) легкість застосування запропонованих методів;
    в) виготовлення чудо-сумішей з інгредієнтів, які завжди під рукою;
    г) мінімум матеріальних витрат (або навіть безкоштовно!).
Якщо ж Ви готові взяти ініціативу в свої руки і самостійно впоратися з цим завданням, то ми будемо раді Вам допомогти.

Є досить багато дієвих методів, як почистити потемнілі ювелірні вироби в домашніх умовах. Ми підібрали для вас кілька найпростіших, швидких, і в той же час дієвих і безпечних способів, як це зробити за лічені хвилини. Результат Вас приємно здивує!

Для початку, розглянемо методи очищення срібних ланцюжків.


Кращі способи очищення срібного ланцюжка

Спосіб №1 

Вам знадобиться:

• 100 мл води
• 1 ст. л. нашатирного спирту
• 1 ст. л. миючого засобу

Всі компоненти необхідно перемішати і покласти в цю суміш ланцюжок. Залишити його там на кілька хвилин. Діставши, промити в чистій воді і витерти.


Спосіб №2

Вам знадобиться:
 

• перекис водню
• нашатирний спирт

Змішати складові в пропорції один до одного. Опустити в цей розчин ланцюжок приблизно на 2 хвилини. Після чого дістати його, промити в чистій воді і витерти.


Спосіб №3

Вам знадобиться:

• Фольга
• Харчова сода
• Вода (окріп)

Беремо глибоку тарілку, обертаємо її фольгою, кладемо в неї наш ланцюжок, щедро присипаємо содою і заливаємо окропом (так, щоб суміш соди і води повністю покрила виріб). Через пару хвилин необхідно дістати ланцюжок, промити його в чистій воді і витерти.

c182cf521a76d0512eb7f22c3c3e6d81-min.jpg          Серебряное колье          Серебряная родированная цепочка плетение Евро прямая

Срібний ланцюжок з чорнінням (плетення Подвійний ромб)           Срібне кольє           Срібний родований ланцюжок (плетення Євро)


Тепер зупинимося і на золотих виробах. Цей метал набагато менше схильний до потемніння, ніж срібло, але все ж і з ним, на жаль, з часом може таке трапитися. Тому важливо знати, як врятувати наш золотий ланцюжок.

Кращі способи очищення золотого ланцюжка

Спосіб №1

Вам знадобиться:

• 1 ч. л. нашатирного спирту
• перекис водню (1-3 ч. л.)
• щіпка прального порошку
• півсклянки теплої води

Перемішати всі компоненти. В отриманий розчин необхідно покласти ланцюжок на півгодини, трохи побовтати ним, після чого витягнути і промити в чистій воді. Ваша прикраса засяє, як нова.
Однак слід зазначити, що цей метод рекомендується застосовувати виключно до золота (!) Ніяких каменів або інших металів до складу прикраси входити не повинно.

Спосіб №2
 
Вам знадобиться:

• крейда (подрібнити в порошок);
• вазелин;
• мильна стружка;
• вода.

Змішати всі складові в рівних частинах. Нанести суміш на м'яку тканину і ретельно протирати нею всі ланки ланцюжка; потім прополоскати гарненько в теплій воді і просушити. Спосіб дуже ефективний: виріб відновлює свій блиск і виглядає так, ніби тільки з вітрини.


Спосіб №3
 
Вам знадобиться:

• сіль крупного помолу;
• 1-2 чайні ложки соку (апельсинового або лимонного).

Перемішуємо інгредієнти до стану кашкоподібної маси. Набираємо її в руку і натираємо активно нею ланцюжок протягом 3-х хвилин. Потім ретельно промиваємо водою і висушуємо виріб. Блискучий результат!


Спосіб №4

Вам знадобиться:

• 1 стакан води;
• 1 чайна ложка рідкого мила;
• 30 мл перекису водню;
• 1 чайна ложка нашатирного спирту.

Необхідно змішати всі компоненти і помістити туди прикрасу на 15 хвилин, потім дістати її, промити і висушити. Результат - як після професійного чищення.

Золотая цепочка - Нонна (4 мм)          Цепочка из золота - Двойной ромб (6 мм)          Золотая цепочка - Лав (4.5 мм)

Золотий ланцюжок - Нонна (4 мм)                    Ланцюжок із золота - Подвійний ромб (6 мм)                    Золотий ланцюжок - Лав (4.5 мм)


Сподіваємося, що ці рекомендації допоможуть повернути Вашим улюбленим прикрасам колишній колір і блиск. Але якщо Ви все ж хочете придбати золотий ланцюжок, то зробити це можна в нашому ювелірному інтернет-магазині «Онікс».

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: