Додано: 3 вересня 2017

Браслет на ногу (анклет): мода VS історія

Браслет на ногу називається «анклет». Ця незвичайна прикраса має досить довгу історію свого існування.


У деяких країнах браслети на нозі носили як жінки, так і чоловіки. Але все ж набагато частіше вони використовувалися як суто жіночі прикраси.


І якщо в країнах Заходу він знайшов популярність тільки в XX столітті, то на Сході носіння цих браслетів досягло масштабів цілої особливої культури ще з давніх часів.



a293184a29d037b7de8b32dac2981f5ef1138e94.jpg


В Стародавньому Єгипті, до прикладу, анклет багато міг розповісти про соціальний статус і матеріальне становище своєї господині.


Дівчата зі звичайних сімей або рабині носили шкіряні або ж зроблені з простих металів і черепашок браслети. А на ніжках дівчат знатного, багатого роду красувалися анклети з дорогоцінними каменями, зроблені зі срібла або золота.


Крім естетичної, ці прикраси виконували й інші функції. Їх наділяли особливим символічним значенням і вважали талісманами.


Indian_Cowrie_Anklet_Danielle_gritty.jpg   11910349_1646180868998453_1467844139_n.jpg


Але найбільше прихильниць такі браслети знайшли в Стародавній Індії.


Особливо популярними вони були (і є) серед танцівниць. Часто анклети для них прикрашалися маленькими металевими дзвіночками. Такі браслети отримали назву «паяли».


Вони привертали увагу до витончених ніжок індійських красунь не тільки своїм сяючим блиском, але і дзвінким, ніжним звуком, що створювався цими дзвіночками при кожному русі дівчини.


x_07f993cc.jpg


У наш час анклети продовжують також залишатися одним з найважливіших і красивих атрибутів традиційного індійського вбрання нареченої.




Як, з чим і коли носити анклети?


1. Який саме анклет обрати? У цьому розділі ми поговоримо не про смаки, а про те, як правильно вибрати браслет на Вашу ніжку.


По-перше, варто зауважити, що браслет може як щільно облягати ногу, так і бути максимально вільним. Тут все залежить від Ваших особистих переваг. Але ми все ж уточнимо цей момент.


Якщо Ви хочете зробити Вашу ніжку візуально тоншою, то радимо вибрати для себе браслет з одним кулоном, який буде НЕ занадто щільно прилягати до щиколотки (але і не буде занадто вільним). Кулончик обтяжить одну сторону браслета і тим самим зробить форму браслета не круглою, а трохи «загостреною», трикутною, що зробить Вашу ніжку більш витонченою.


Золотой браслет на ногу с фианитомЗолотой браслет на ногу с фианитом

Золотий браслет на ногу з фіанітом


Якщо ж Ви - щаслива володарка тонких, витончених в області щиколоток ніжок, можете вважати, що Вам дуже пощастило. Ви можете дозволити собі найрізноманітніші браслети і, до того ж, вибрати їх довжину і розташування на ніжці. Наприклад, Ваш анклет може щільно прилягати до ніжки (але не тиснути) і розташовуватися над кісточкою або ж бути більш «вільним» і красуватися поверх кісточки або ж бути під нею.


Серебряный браслет на ногу (фианиты)Серебряный браслет на ногу (фианиты)

Срібний браслет на ногу (фіаніти)



2. Доглянуті ніжки. Будьте готові до того, що анклет, звичайно ж, буде привертати увагу до ваших ніг. Тому подбайте про їхню красу і зробіть педикюр. Особливу увагу цьому пункту варто приділити в разі, якщо Ви носите цей браслет з відкритим взуттям.


94c52f9f7a43f8fde0dabf11ae9d5835.jpg 



3. З чим носити? Одяг повинен бути такий, щоб Ваші щиколотки були відкриті. Для цього підійдуть сукні, спідниці, укорочені або підвернуті штани або джинси чи шорти.


І, звичайно ж, їх варто носити на оголеній ніжці: ніяких колгот, панчох або укорочених шкарпеток (навіть тілесного кольору!).


H&M-Chunky-heels-and-anklet.JPG


Стиль. Найкраще анклети виглядають в кежуальних, легких образах. Але в наш час допускається використання цих браслетів і в більш класичних (НЕ офісних) і навіть вечірніх образах. Все залежить від того, в якому стилі виконаний конкретний браслет. І, звичайно ж, не забувайте про поєднання кольорів, холодних / теплих відтінків і фактур.


Сезон. Виходячи з того, що анклети носяться на оголеній ніжці, використовувати цю прикрасу в своїх образах варто лише в теплу погоду. Тому ідеальні сезони для цього: літо, початок осені і друга половина весни.


Колекція: браслети на ногу


Золотой браслет на ногуЗолотой браслет на ногу



4. Взуття. Анклети добре поєднується з максимально відкритим взуттям. Ідеально - з босоніжками. Але сучасні європейські дизайнери та стилісти радять одягати такі браслети і з іншим взуттям: низькими кедами, або навіть класичними туфлями-човниками.



51814e4c17ea.jpg


Як ми можемо помітити, сучасна мода дає нам просто величезну свободу стилю. Це епоха поєднання найрізноманітніших стилів, своєрідний бунт проти загальноприйнятих раніше канонів і законів моди. Тому просто довіртеся власному почуттю стилю і дайте Вашій фантазії простір для польоту!


  cepochka-na-nogu-27.jpg



Ласкаво просимо

Виберіть валюту: